top of page

VENTILATIE

Als je bezig bent met een nieuwbouwproject, ben je sowieso verplicht om een ventilatiesysteem C of systeem D te installeren. Vaak wordt er geopteerd voor een systeem D van Vasco. Dit is niet alleen zuiniger, ook je E- peil zakt hierdoor tot 18 punten.

Waardoor het tegenwoordig een voor de  hand liggende keuze is.

Een warmtewisselaar is goed voor het milieu

Met een warmtewisselaar gaat er zo weinig mogelijk energie verloren.

Dat is belangrijk voor het milieu en met het oog op de verstrengde bouwwetgeving geen overbodige luxe. Tegen 2021 moeten alle nieuwbouwprojecten immers voldoen aan de zogenaamde ‘BEN'-normen. Omdat ventilatie verplicht is, kun je dus maar beter kiezen voor een systeem waarbij je niet aan energie-efficiëntie inboet. 

De beste keuze voor de portemonee

Een ventilatiesysteem met warmtewisselaar zorgt er niet alleen voor dat je minder verbruikt, je merkt het verschil ook al snel aan je energierekening. Dankzij de warmterecuperatie win je je investering zelfs terug op lange termijn, wat met een ventilatiesysteem C niet het geval is.

Ook financieel is systeem D dus een voor de hand liggende keuze.

Beter voor je comfort

 Omdat dit systeem zonder raamroosters werkt heb je geen last van geluidsoverlast.

De buitenlucht wordt nooit rechtstreeks naar binnen geblazen, waardoor je evenmin last krijgt van tocht. Dankzij de warmterecuperatie wordt de verse lucht die het systeem aanvoert eerst verwarmd. Bovendien beschikt dit systeem over een volledige bypass. Dat wil zeggen dat je woning in de zomer automatisch geventileerd wordt met koele buitenlucht.

Het hele jaar door geniet jij dus van een comfortabele gevoelstemperatuur.

vasco.jpg
bottom of page